Disznóvágások idején szoktam szűzpecsenyét vagy karajt megtölteni. Egészen más íze van akkor, mint ha év közben vett húsból csinálnám a kolbásztölteléket.
kb. 20 dkg kolbászhús
(darált hús, só, bors, köménymag, pirospaprika, fokhagyma)
1 db szűzpecsenye
A szüzet felszúrom hosszú vékony pengéjű késsel. A kolbásztöltővel megtöltöm. Ha nem disznóvágáskor csinálom akkor szépen apránként megtöltöm a szüzet. Nem szoktam megsózni mert a töltelékben van annyi só, hogy ne legyen sótlan. Egy kis zsiradékot teszek a tepsibe vizet nem.
170-180 °C-on készre sütöm. Időt nem szoktam mérni mikor már szép piros a hús akkor a kolbász is megsült.
kb. 20 dkg kolbászhús
(darált hús, só, bors, köménymag, pirospaprika, fokhagyma)
1 db szűzpecsenye
A szüzet felszúrom hosszú vékony pengéjű késsel. A kolbásztöltővel megtöltöm. Ha nem disznóvágáskor csinálom akkor szépen apránként megtöltöm a szüzet. Nem szoktam megsózni mert a töltelékben van annyi só, hogy ne legyen sótlan. Egy kis zsiradékot teszek a tepsibe vizet nem.
170-180 °C-on készre sütöm. Időt nem szoktam mérni mikor már szép piros a hús akkor a kolbász is megsült.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése