Csakis január 1.-én csinálok. Annyira nem kedvenc, de elsején muszáj megcsinálni. És nyugodtan kijelenthetem ha ne is gazdag de semmi hiányban nem szenvedek. Jó biztos nem a lencse miatt, de jó azért így is felfogni.
Mivel nem a legkedvesebb főzelékem ezért csak 2 marékkal készítem el. 2 tányér lesz belőle.
Lencse
Mustár
Babérlevél 1 db
Vöröshagyma 1 kisebb fej
Fokhagyma 2 gerezd
Liszt
Zsirádék
Tejföl
Só
Bors
Pirospaprika örölt
A lencsét kiválogatom és jól megmosom. egy lábasba teszem és mindent egyszerre teszek bele. A vöröshagymát apró kockára vágom a fokhagymát belereszelem.
Kevés sóval és borssal ízesítem.
Felrakom főni, a lencse főzési ideje változó. most sikerült a férjemnek a legkeményebb lencsét megvennie. Majd 1,5 óráig főtt. De volt olyan lencsém is ami fél óra alatt elkészült.
Ha a lencse puha lehúzom a gázról és megcsinálom, a rántást. Nem kell sok bele. 1 csapott evőkanál kacsazsír 1 evőkanál liszt és mikor barnul a rántás leveszem és beleteszem a paprikát elkeverem és mehet a főzelékre. Ilyenkor szoktam a tejfölt is belerakni. Nem lesz csomós a főzelék ha nem forr. Jól összekeverek mindent és mehet a gázra ahol szépen lassan besűrűsödik.
Tálaláskor még szoktam rá tejfölt tenni.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése