Tejszínes , parajos lazac tésztával




Nagy kedvenc! Vagyis nekem mert a férjem nem szereti. Ezért inkább akkor csinálom mikor egyedül vagyok itthon. Ez az adag nekem két evésre elég.
Minden hozzá valót az Aldiba veszek meg. Nagy előnye. hogy max. 20 perc alatt kész van



Lazac
Tejszín
Szálas spenót
Vaj
Tészta
Keményítő
Fokhagyma

bors

Felrakom  a tészta vizet egy kis sóval. A vajat serpenyőben megolvasztom. Amíg a vaj olvad összevágom a lazacot kockára és a felmelegedett vajra teszem. egy csipet sót teszek rá. A sóval óvatosan mert még teszek bele. Amíg a lazac pirulgat megpucolom a 2-3 gerezd fokhagymát.
Ha a lazac minden oldala szép barnára pirult  ráteszem a kinyomkodott szálas spenótot ( ha van friss spenót akkor a leforrázottat teszem bele, abba a fazékba amibe a spenótot főztem nyugodtan mehet a tésztának a víz). Spenót után rögtön mehet a lereszelt fokhagyma és a bors és egy csipet só.
Pár keverés után beleöntöm  a 1,5 dl tejszín. Ekeközbe a tésztavíz is felforrt, mehet bele a fél zacskó tészta.
Ha a tejszínnel felforrt a lazacragum akkor megkóstolom és ha kell ízesítek még.
Egy teáskanál keményítőt kikeverek kevés vízzel és a raguba teszem.
A tészta is elkészül mire a ragu.

Szűrőre öntöm és egy kicsit leöblítem hideg vízzel. Jól megrázom és a ragura öntöm. Egy kicsit még megy alatta a gáz míg összekeverem őket.

Tányérra teszem és már lehet is enni.
Jó étvágyat!

Megjegyzések